Negresă - Nicoleta Pîrvuleţ
Ingrediente:
4 ouă, 1 pachet de unt, 1 cană zahăr, 2 căni făină, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, merişoare confiate, nuci mărunţite, 1 ciocolată amăruie (tocată mărunt), fulgi de migdale pentru decor, 4 linguri cacao, 50 ml lapte călduţ.
Mod de preparare
Batem spumă ouăle împreună cu zahărul, zahărul vanilat; adăugăm pachetul de unt la temperatura camerei, laptele şi cele 4 linguri cu cacao. Încorporăm făina şi praful de copt (în ploaie). Adăugăm ciocolata mărunţită, nucile tocate şi merisoarele confiate. Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, presărăm o mână de migdale feliate şi o introducem la cuptor pentru aproximativ 45 minute (până trece testul scobitorii). Când se răceşte o putem pudra cu zahăr vanilat (pudră).
Se serveşte alături de o cafea caldă!