O reţetă gustoasă pe zi: Borș moldovenesc de găină
Rețeta gustoasă de azi este borș moldovenesc de găină.
Ingrediente borș moldovenesc de găină:
carnea de la 1 găină de curte, 4 l apă, 1 l borş, 1 ceapă, 1 morcov, 1 rădăcină de ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac, 1 ardei capia, 1 ardei gras galben, 3 roşii.
Mod de preparare borș moldovenesc de găină:
Tai carnea, o speli şi o pui la fiert în apă cu puţină sare. Spumezi de câte ori este nevoie şi, când intră furculiţa cu uşurinţă în ea, adaugi legumele, curăţate şi tocate cuburi. Mai completezi cu apă, dacă este cazul. Între timp, pregăteşti tăiţeii. Amesteci oul cu sarea, cu făină cât cuprinde şi frămânţi un aluat ferm şi uşor elastic. Îl întinzi, îl tai fâşiuţe şi le laşi la uscat cam 30 de minute. După ce s-au fiert legumele, adaugi tăiţeii, roşiile tăiate mărunt şi torni borşul fiert, în prealabil. Mai ţii pe foc 10 minute, potriveşti gustul de sare şi opreşti focul. Presari verdeaţa tăiată fin şi serveşti.