O rețetă gustoasă pe zi: Cotlet de porc cu salată și orez
Rețeta gustoasă de azi este Cotlet de porc cu salată și orez.
Ingrediente Cotlet de porc cu salată și orez:
3 felii cotlet de porc, 2 cepe, 1 cățel usturoi, 100 ml vin alb, 300 ml sos de roșii, sare, piper, ulei; Pentru garnitură: 150 g orez negru, 30 g unt, sare; Pentru salată: 300 g mix de salată de primăvară, 200 g roșii cherry, 200 g castraveți, 200 g iaurt, 1 cățel usturoi, sare, 2 linguri ulei de măsline.
Cotletul de porc îl condimentezi cu sare și piper și-l pui într-o tigaie încinsă cu ulei. Îl rumenești pe ambele părți, la foc iute. După aceea, adaugi în tigaie ceapa tăiată solzișori și usturoiul pisat. Acoperi tigaia cu capac și lași focul mic. După 3 minute torni vinul. Mai lași carnea, la foc mic, 4 minute. Adaugi sosul de roșii. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Acoperi tigaia cu capac și lași mâncarea să se gătească, la foc mic, 30-35 de minute. Pentru garnitură, lași orezul să se înmoaie în apă rece 30 de minute, apoi îl speli în mai multe ape. Îl pui la fiert, adaugi sare după gust și untul. Pentru salată, amesteci mixul de salată cu roșiile cherry. Adaugi castraveții tăiați rondele, condimentezi salata cu sare și torni uleiul de măsline. Iaurtul îl amesteci cu usturoiul pisat și adaugi puțină sare. Torni peste salată sosul de iaurt. Servești cotletul de porc în sos de roșii cu orez negru și salată mixtă.