O reţetă gustoasă pe zi: Crap la cuptor cu ciuperci
Ultima actualizare:
Ingrediente: 1 crap de circa1,5 kg, 100 g bacon, 500 ml vin alb, 500 g ciuperci, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, cimbru, rozmarin, sare, piper
Preparare: Crapul se curăţă de solzi şi intestine, se spală şi se şterge cu hârtie absorbantă. Se condimentează pe interior şi exterior cu sare. Se toacă mărunt verdeaţa, se amestecă cu cimbrul şi rozmarin şi se introduce amestecul în burta crapului. Se pune peştele într-un vas termorezistent..
Se taie baconul cubuleţe şi se rumeneşte în puţin ulei. Se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate lamele şi se lasă pe goc până scade apa lăsată de ciuperci. Se adaugă vinul, se condimentează cu sare şi piper după gust şi se toarnă totul peste crap. Se coace în cuptorul preîncălzit circa o oră.