O rețetă gustoasă pe zi: Dulceață de ceapă roșie cu oțet balsamic
Ultima actualizare:
![Dulceață de ceapă roșie cu oțet balsamic](https://cdn.adh.reperio.news/image-d/d143ae57-c92d-442f-b976-41f58df67f93/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D700%26h%3D750%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Dulceață de ceapă roșie cu oțet balsamic
1 kg ceapă roșie, 200 ml vin roșu, 50 ml oțet balsamic, 250 g zahăr brut, ½ linguriță sare.
Preparare Dulceață de ceapă roșie cu oțet balsamic:
Cureți ceapa, o tai peștișori, apoi presari sarea și o lași 5 minute. O pui într-o oală cu zahărul și cu vinul roșu și fierbi la foc mic. Când ceapa s-a înmuiat și siropul începe să se lege, torni oțetul balsamic. Mai lași pe aragaz încă 15-20 de minute, apoi dai oala deoparte. Păstrezi în borcane sigilate sau într-un caserolă închisă ermetic, la frigider.