O rețetă gustoasă pe zi: Gulaș de fasole
Rețeta gustoasă de azi e gulaș de fasole.
Ingrediente:
600 g carne de vită, tăiată cubulețe, 400 g fasole, 1 linguriță untură, 1 ceapă medie, tăiată mărunt, 3-4 căței de usturoi, tocați, 2 lingurițe paprică, ¼ linguriță paprică iute, 1 linguriță chimen, 5-6 boabe piper negru, piper, după gust, sare, după gust, 1 roșie mică feliată, 1 ardei iute, 2 morcovi tocați, 2 rădăcini pătrunjel, 1 țelină mică mărunțită, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras, verde, cimbru, 1 foaie de dafin.
Preparare:
Pui fasolea în apă rece la înmuiat peste noapte. A doua zi, scurgi apa, torni alta curată și o așezi pe foc. Fierbi până când fasolea este pe jumătate fiartă. Scurgi apa și o lași să se răcească. Topești untura și călești ceapa și usturoiul. Adaugi carnea de vită și o lași până devine albă. Iei de pe foc și pui paprica, foaia de dafin, boabele de piper și semințele de chimen. Torni 1,5 litri de apă și o pui din nou la fiert. Adaugi sarea, piperul, ardeiul iute întreg, roșia și ardeii feliați. Lași să fiarbă pe foc mic. Când carnea este pe jumătate fiartă, pui morcovii, rădăcinile de pătrunjel, țelina și fasolea. Mai torni apă dacă este necesar. Lași să fiarbă până când toate ingredientele sunt gata. Servești gulașul decorat cu cimbru, după gust.