O reţetă gustoasă pe zi: Lasagna cu spanac
Ingrediente1 cutie foi lasagna400 g spanac 2 linguri ulei50 ml supă de legume2 ouă 50 ml lapte1 ceapă 2 căţei de usturoi1 vârf cuţit nucşoară100 g caşcaval ras sare
Pentru sos2 linguri ulei 1 lingură făină100 ml smântână3 linguri sos de roşii3-4 linguri apă
Preparare
1. Rumeneşti uşor ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, în ulei bine încins şi două linguri de apă. Adaugi spanacul ales, curăţat, spălat şi tăiat fâşii, condimentele şi supa de legume. Laşi totul să fiarbă la foc mic, până scade toată zeama. Iei vasul de pe foc şi, după ce se răceşte compoziţia, adaugi ouăle bătute, laptele şi amesteci bine.
2. Pentru prepararea sosului, aureşti uşor făina în ulei încins. Stingi cu smântâna amestecată cu sosul de roşii şi diluate cu trei-patru linguri de apă. Laşi să fiarbă, amestecând continuu, până se îngroaşă, apoi îl iei deoparte.
3. Opăreşti foile de lasagna (2-3 secunde în apă clocotită) şi aşezi un stra într-o formă termorezistentă dreptunghiulară. Adaugi un strat de spanac, presari caşcaval ras, apoi repeţi operaţiunea până se termină toate ingredientele. La sfârşit adaugi sosul, caşcaval ras şi introduci forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.