O rețetă gustoasă pe zi: Pește pane cu sos de iaurt
Ultima actualizare:
rețeta gustoasă de azi este Pește pane cu sos de iaurt
Ingrediente Pește pane cu sos de iaurt:
4 fileuri cod, 2 ouă, 2 linguri, lapte, sare, piper, 4 linguri făină, cimbru uscat, ulei, pentru prăjit; Pentru sos: 3 căţei usturoi, sare, 1 iaurt mare, 1 lingură zeamă lămâie; Pentru ornat: lime, ridichi, salată, mărar.
Preparare Pește pane cu sos de iaurt:
Speli peştele şi îl usuci cu prosoape absorbante. Baţi ouăle cu laptele, cu sare şi piper. Treci fileurile prin făină, prin amestecul de ou, prin făină, le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe hârtie absorbantă. Le presari cu cimbru. Pentru sos, zdrobeşti usturoiul şi îl freci cu sare până ce se face pastă. Adaugi iaurtul bătut şi, când sosul este omogenizat, zeama de lămâie. Serveşti paneurile cu sos, cu felii de limetă şi de ridichi, frunze de salată şi mărar.