O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitura cu brânză
Ultima actualizare:
Ingrediente:
350 g biscuiţi cu cacao sfărâmicioşi, 150 g unt, 500 g brânză cremoasă de vaci, 2 ouă, 250 g smântână grasă, 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, ciocolată rasă.
Preparare:
Pentru început, sfărâmi biscuiţii până devin nisipoşi, apoi îi amesteci cu untul topit. Întinzi, inclusiv pe margini, amestecul într- o tavă cu pereţii detaşabili şi o dai la frigider 30 de minute. Pentru umplutură, baţi ouăle cu cele două tipuri de zahăr. Adaugi smântâna, apoi brânza. Torni umplutura peste blatul de biscuiţi. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 175 ºC o oră. Ulterior, laşi prăjitura să se răcească în formă, apoi o dai la frigider minimum 5 ore. O servești presărată cu ciocolată rasă, după gust.