O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu cremă și pomelo
Ingrediente:
Pentru blat: 150 g unt, 300 g biscuiţi de cacao; Pentru cremă: 200 g smântână, 300 g cremă de brânză, 200 g iaurt, 1 pliculeţ gelatină, 150 g zahăr pudră; Pentru decor: 1 pomelo, 1 pliculeţ tort-gelee transparent, 200 ml suc de pomelo.
Preparare:
Pentru blat, mixezi biscuiţii şi încorporezi untul. Blatul obţinut îl întinzi într-o tavă şi îl nivelezi. Pentru cremă, pui iaurtul la scurs, mixezi smântâna până devine frişcă şi prepare gelatina conform indicaţiilor de pe plic. Separat, freci crema de brânză cu zahărul şi cu iaurtul, apoi încorporezi uşor frişca. În crema obţinută adaugi gelatina, o întinzi peste blat şi dai prăjitura la rece. Cureţi pomelo de coajă, de pieliţe şi îl tai. Aşezi feliuţele peste crema întărită, prepari pliculeţul de tort-gelee conform indicaţiilor de pe ambalaj, îl combini cu sucul şi îl torni peste prăjitură. O ţii la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.