O rețetă gustoasă pe zi: Prăjitură pufoasă
Rețeta gustoasă de azi este Prăjitură pufoasă.
Ingrediente Prăjitură pufoasă:
400 g făină, 200 g unt la temperature camerei, 1 plic praf de copt, 200 g zahăr, 3 ouă, 1 praf de sare, 2 plicuri zahăr vanilat, 50 ml zeamă de lămâie, 150 ml lapte, 100 g struguri albi, zahăr pudră, pentru decor.
Preparare Prăjitură pufoasă:
Mixezi untul cu zahărul și cu sarea până când capătă o consistență cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, omogenizând după fiecare, apoi torni zeama de lămâie și pui zahărul vanilat. Încorporezi jumătate din cantitatea de făină, în care ai adăugat praful de copt, torni laptele și mixezi până se omogenizează, apoi adaugi făina rămasă. La final, pui boabele de struguri spălate și scurse de apă. Torni compoziția într-o formă rotundă, tapetată și o ții la cuptor până când se rumenește ușor și trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.