O reţetă gustoasă pe zi: Ștrudel cu nuci
Reţeta gustoasă de azi este ştrudel cu nuci.
Ingrediente Ștrudel cu nuci:
Pentru aluat: 250 g făină, 1 ou, 1 praf de sare, 3 linguri ulei, 100 ml apă caldă; Pentru umplutură: 5 pere medii, 2 linguri zeamă de lămâie, 100 g zahăr, 1 linguriță scorțișoară, 200 g miez de nuci sfărâmate, 200 g stafide, 3 linguri unt; Pentru uns: 1 gălbenuș, 2 linguri lapte; Pentru decor: 200 g zahăr pudră.
Preparare Ștrudel cu nuci:
Cerni făina, iar în mijlocul faci o gropiță și pui oul, sarea, apoi începi să frămânți. Adaugi o lingură de ulei și apa caldă. După ce obții un aluat elastic, torni încă o lingură de ulei. Aduni aluatul într-o bilă, îl stropești cu restul de ulei și-l acoperi cu o folie. Îl lași deoparte până pregătești umplutura. Cureți perele de coajă, le tai cubulețe și le stropești cu zeama de lămâie. Amesteci zahărul cu scorțișoara. Împarți aluatul în două. Întinzi fiecare bucată de aluat pe un prosop curat presărat cu făină. Ungi cu unt fiecare foaie, apoi o umpli cu miez de nuci, zahăr amestecat cu scorțișoară, stafide și pere. Rulezi foile și le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungi rulourile cu gălbenușul bătut cu lapte. Coci ștrudelele 30 de minute, la 180° C.