O reţetă gustoasă pe zi: Supă cu fructe de mare
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 3 linguri de unt
- ceapă verde tocată
- 2 linguri ţelină tocată
- 3 linguri făină
- 300 ml lapte
- 1 lingură pastă de tomate
- 200 g smântână
- 250 g carne de crab
- 250 g creveţi
- 2 linguriţe coniac
- sare
- ½ linguriţă piper
- verdeaţă de garnitură
Preparare
Încălzeşti untul la foc mic, adaugi ceapa şi ţelina tocate şi le sotezi până se înmoaie. Adaugi făina şi amesteci permanent pentru a nu se arde. Stingi cu lapte şi laşi să fiarbă la foc mic, amestecând permanent, până ce se îngroaşă.Condimentezi cu sare şi cu piper, după gust, adaugi pasta de tomate, smântâna, fructele de mare şi coniacul. Laşi totul la fiert 10-15 minute şi o serveşti fierbinte, garnisită cu verdeaţă.