O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu legume

Ultima actualizare:

    Tartă cu legume
Tartă cu legume

Ingrediente:

Pentru aluat: 250 g făină, 1 linguriţă sare, 60 ml ulei, 120 ml apă rece; Pentru umplutură. 1 vânătă, 1 dovlecel, 1 ardei gras roşu, 1 ceapă mare, 3 linguri ulei, sare, piper, 250 g roşii, 3 căţei de usturoi, 300 ml smântână vegetală, 250 g cartofi fierţi pasaţi, 150 g brânză vegetală din soia, 1 legătură pătrunjel, coajă rasă de lămâie (opţional), ulei pentru uns tava.

Preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu sarea, apoi torni uleiul şi apa. Amesteci cu o furculiţă până se omogenizează. Frămânţi până când obţii un aluat omogen care nu se mai ţine de degete. Îl înfăşori în folie de plastic şi-l dai la rece o oră. Încingi cuptorul. Amesteci feliile de dovlecel, de ardei gras, vânăta şi ceapa cu uleiul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, aşezi legumele într-o tavă şi le dai la cuptor 20 de minute. Adaugi roşiile şi mai ţii la cuptor 15-20 de minute, până se înmoaie legumele. Întinzi aluatul şi îl aşezi într- o formă tapetată, inclusiv pe margini, îl înţepi din loc în loc şi îl dai la cuptorul încins 10-15 minute. Freci usturoiul pisat cu puţină sare, până obţii o pastă fină. Torni smântâna vegetală, adaugi cartofii pasaţi şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Când s-au răcit legumele, pui o parte din compoziţie în forma de tartă şi le nivelezi. Presari bucăţele de brânză vegetală, torni compoziţia de smântână şi adaugi restul de legume. Dai la cuptor 40-50 de minute, până se rumeneşte tarta. O serveşti caldă, cu pătrunjel tocat şi coajă rasă de lămâie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net