O rețetă gustoasă pe zi: Tartă pufoasă cu gutui
Rețeta gustoasă de azi este Tartă pufoasă cu gutui.
Ingrediente Tartă pufoasă cu gutui:
4 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 200 g făină, 1 gutuie mare, 1 linguriță esență de rom, 1 praf de sare, 2 linguri zeamă de lămâie, 100 g zahăr pudră, pentru decor.
Preparare Tartă pufoasă cu gutui:
Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă, apoi adaugi esența și gălbenușurile, unul câte unul. Încorporezi făina cernută, apoi albușurile, cu mișcări ușoare de jos în sus. Torni compoziția într-o formă rotundă, tapetată. Cureți gutuia, o tai felii, nu foarte groase, pe care le stropești cu zeama de lămâie și le așezi peste compoziție. Dai tarta la cuptor până când se rumenește ușor, apoi o scoți, o lași la răcorit și o pudrezi cu zahăr.