O reţetă gustoasă pe zi: Tort de ciocolată cu căpșuni
Ingrediente
- Pentru blat
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 50 g unt
- 100 g ciocolată de menaj
- 50 g făină
- 6 plicuri zahăr vanilat
- 100 g migdale tocate
- Pentru mousse
- 2 ouă
- 360 ml lapte
- 100 g ciocolată neagră
- 1 plic şi jumătate gelatină
- 250 ml frişcă lichidă
- 2 linguri amidon
- 4 linguri zahăr
- 4-5 căpşuni şi mentă pentru decor
Preparare
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până obţii o cremă groasă. Freci untul spumă cu o lingură de lapte fierbinte, apoi îl adaugi peste crema de gălbenuşuri. Adaugi ciocolata topită la bain-marie, o lingură de apă şi făina. Încorporezi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare, migdalele tocate şi torni compoziţia într-o formă cu pereţi detaşabili, unsă şi tapetată. Coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute.Amesteci amidonul cu zahărul, adaugi ouăle bătute şi amesteci până se omogenizează compoziţia. Torni laptele şi fierbi compoziţia la bain-marie, amestecând continuu. Înmoi gelatin în puţină apă rece, topeşti ciocolata la bain-marie şi le adaugi în compoziţia cu amidon. Iei vasul de pe foc, laşi să se răcorească şi adaugi frişca bătută.Torni crema peste blat şi laşi la rece trei ore. Când s-a întărit, detaşezi cu grijă forma de tort. Ornezi cu jumătăţi de căpşuni şi frunze de mentă.