Ochiuri în pârjoale - Trica Maria Angelica
Ingrediente: 6 ouă, 500 g carne tocată de porc, 2 felii pâine înmuiate în lapte, 1 gălbenuş, 5-6 căţei de usturoi, 1 vârf de cuţit maghiran, 50 ml ulei, 50 g unt, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: se amestecă într-un castron carnea, pâinea înmuiată, gălbenuşul, usturoiul pisat, maghiranul, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust.
Se frământă bine pentru omogenizare, apoi se formează pârjoale mai mari şi se presează în mijloc cu o lingură. Se trec prin pesmet şi se pun apoi pârjoalele într-o tavă cu ulei, după care se pune tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.
Se scoate tava din cuptor, se pune în mijlocul fiecărei pârjoale puţin unt, apoi un ou şi se pune din nou tava la cuptor pentru încă 10-15 minute.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!