Reţete de la cititori: Baclava – Andrei Manz

Ultima actualizare:

Mod de preparare:

Se împart foile în trei părţi egale. Se macină nucile şi se amestecă cu scorţişoara. Se topeşte margarina la microunde până devine lichidă. Se ia o foaie de plăcintă, se pune în tavă şi se unge cu margarină, se pune următoarea foaie, se unge şi tot aşa până se termină prima treime de foi. Se pune jumătate din cantitatea de nuci amestecată cu scorţişoară.

Se aşează peste nuci a doua treime de nuci şi se repetă operaţia făcută anterior. Se presară a doua jumătate de nuci măcinate şi se acoperă cu ultima treime de foi unse. Se acoperă tava cu ceva deasupra ca să nu se usuce şi se dă la frigider 30-45 de minute.

Se aprinde cuptorul, se scoate tava de la frigider şi se porţionează baclavalele în formă de romb sau pătrate după preferinţă. Se dă la cuptor 25 de minute până se rumeneşte. Între timp se pregăteşte siropul, se amestecă apa cu zahărul şi se dă la foc mic. După ce au fiert se adaugă mierea, se mai dă un clocot iar la final se adaugă esenţele.

Se toarnă siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasă din cuptor. Se lasă să se răcească iar când a ajuns la temperatura camerei se dă la rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cuplu jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
Invartita cu mere jpeg
horoscop luna noiembrie click webp
1 maioneza de casa png png
Femeie par gri FOTO Shutterstock jpg
index webp
horoscop rune pana la finalul anului 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net