O reţetă gustoasă pe zi: Conopidă pane cu sos de brânză
Ingrediente câteva bucheţele de conopidă congelată 1 dovlecel 2-3 cartofi 2 morcovi 2 linguri ulei
Pentru pane1 ou 1 lingură făină 1 lingură pesmet
Pentru sos100 g cremă de brânză 2 linguri maioneză ½ lămâie pătrunjel verde sare piper
Preparare
1. Cureţi cartofii de coajă, îi tai felii mari şi le pui să fiarbă în apă cu sa¬re. 2. Pui conopida congelată şi morcoviisă dea într-un clocot şi apoi le laşi să se scurgă foarte, foarte bine. Apoi tai fieca¬re bucheţel în felii rotunde şi mai groase. 3. Tai dovlecelul în felii cu grosimea de 1cm, le presari cu sare şi le laşi deoparte 10 minute. Le ştergi apoi de zeama pe care şi-o lasă, le presari cu piper şi treci fieca¬re felie de dovlecel şi de conopidă prin făină, ou bătut şi pesmet. Le prăjeşti în ulei bine încins şi le scoţi pe şerveţele absorbante. Amesteci crema de brânză cu maioneza, zeama de lă¬mâie, pătrunjelul verde tocat, sare şi piper, după preferin¬ţă. Aduci legumele pane alături de cartofii fierţi şi presăraţi cu pătrunjel şi asezonezi totul cu sosul de brânză.