Rețete de la cititori: Cataif – Carmen Marilena Tender

Ultima actualizare:

    Cataif
Cataif

Ingrediente: 400 g fidea foarte subţire, 300 g zahăr, 500 ml apă, 50 g unt, 500 g frişcă, esenţă de vanilie, 200 g arahide decojite/fistic mărunţit.

Preparare:

Ungem o tavă cu puţin unt şi punem fideaua în strat subţire apoi o băgăm la cuptor 15 minute pentru a se rumeni. În acest timp preparăm siropul din apă şi zahăr. Acesta se ţine la foc până se leagă puţin şi apoi se pune esenţa de vanilie. Scoatem tava din cuptor şi turnăm siropul deasupra.

Mai dăm la cuptor încă 15 minute ca pastele să absoarbă siropul.Scoatem tava din cuptor, o lăsăm să se răcească şi între timp batem frişca.După ce s-a răcit fideaua o punem într-un vas şi deasupra adăugăm arahidele mărunţite/fistic şi frişca. Se poate orna cu kiwi, portocale sau orice alt fruct.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net