Reţete de la cititori: Shaorma de casă - Gabriela Antici
Ingrediente: lipii, 3 cartofi, 200 g pulpă porc, 2 roşii, 4 castraveciori în oţet, gogoşari în oţet, 1 legătură ceapă verde, 1 varză micuţă, 1 căpăţână usturoi, 100 g maioneză, 100 g smântână, sare, piper, boia de ardei iute.
Preparare
Carnea de porc o spălăm bine, o ştergem şi o condimentăm cu sare, piper, boia de ardei iute. O prăjim în puţin ulei pe ambele părţi până se rumeneşte frumos.
Cartofii îi curăţăm, îi spălăm bine şi după ce îi tăiem, îi prăjim în ulei încălzit. Când sunt gata, îi scoatem pe un şerveţel absorbant.Între timp, tocăm varza şi amestecăm cu sare. Tăiem roşiile, castraveţii, ceapa şi ardeii. Usturoiul îl curăţăm şi îl pisăm bine. După aceea adăugăm smântâna şi maioneza şi le amestecăm.
Ungem lipia cu sosul de usturoi, adăugăm carnea tocată, cartofii, varza, roşiile tăiate, ceapa verde, castraveţii şi ardeii. Rulăm cât mai strâns şi un capăt îl înfăşurăm într-o folie alimentară.