Pâine tigru - Aneta Frunza

Ultima actualizare:

    Pâine tigru
Pâine tigru

Ingrediente pentru aluatul de pâine: 500 g făină, 10 gr drojdie proaspătă, o lingură de ulei de măsline, 200 ml apă, 1/2 linguriţă de sare.

Ingrediente pentru crustă: 115 g făină de orez, 5 g drojdie proaspătă, 110 ml apă, un praf de sare, o linguriţă de zahăr, o linguriţă de ulei.

Mod de preparare

Pentru pâine se poate folosi orice aluat dorim. După ce am făcut aluatul, l-am lăsat la dospit pânî s-a dublat volumul, apoi l-am împărţit în două şi am făcut două chifle.

Le-am pus iarăşi la crescut şi între timp am făcut crusta. Într-un vas am pus praful de sare amestecat cu făina de orez (eu am făcut-o în casă, am spălat bine, bine orezul, l-am întins pe o tavă şi am pus la cuptorul încins, cu focul stins şi cu uşa întredeschisă, până s-a uscat.

Apoi l-am măcinat cu maşina de cafea. Am cernut cu o sită mai deasă şi aşa am obţinut făina de orez.), am făcut o adâncitură şi am adăugat uleiul.

Drojdia am frecat-o cu zahărul şi am adăugat apa peste. Tot conţinutul, l-am pus peste făina din vas şi am amestecat bine cu o lingură.

Trebuie să iasă un aluat mai subţire. Îl lăsăm să se odihnească 15 minute, timp în care şi chiflele mele au crescut.

Cu aluatul din făina de orez, ungem chiflele pe deasupra, într-un strat mai grosuţ.

Le dăm apoi la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, cam 30-35 de minute. Când crusta s-a rumenit şi chiflele au fost gata.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Fasole jpg
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net