Piept de curcan umplut
Ultima actualizare:
Ingrediente
700 g piept de curcan
200 g mazăre
250 g şuncă
1 ou
miezul de la 2 felii de pâine înmuiat în lapte
nucşoară
100 g bacon
1 legătură pătrunjel
3 cepe
100 g porumb
2 ardei roşii
150 ml vin alb sec
sare
piper
50 ml ulei
Preparare
Tai carnea în aşa fel încât să obţii o bucată cât mai întinsă pe care o presari cu sare şi piper. Tai bucăţi şunca. Amesteci miezul de pâine înmuiat şi bine stors cu mazărea, porumbul şi ardeii tăiaţi mărunt, sarea, piperul, nucşoara și oul. Întinzi amestecul pe felia de piept, rulezi şi înveleşti rulada cu feliile de bacon. Legi cu aţă de bucătărie şi prăjeşti pe toate părţile. O aşezi într-un vas care merge la cuptor, adaugi ceapa curăţată şi tăiată în patru şi torni vinul. Laşi la cuptor 45 de minute.