Pizza cu salam uscat si porumb – Daniela Andrei
Ultima actualizare:
Pentru blat ne sunt necesare:
600 gr făină albă de grâu, 2 ouă mari, 2 linguri cu ulei, O linguriţă cu sare, Două linguriţe cu oregano, 50 gr drojdie proaspătă, 100 ml apă minerală carbogazoasă;
Pentru ornate ne sunt necesare:
100 ml suc de roşii, o legătură de ceapă verde, 400 g caşcaval Delaco, salam uscat Agricola, o conservă de porumb cu boabe de fasole;
Mod de preparare
Din ingredientele date, se frământă un aluat elastic ce se lasă la dospit până ce îşi dublează volumul. Se întind apoi două foi egale. Se aşază în tăvi de copt, se înţeapă cu o furculiţă din loc în loc şi se ung cu suc de roşii. Se presară caşcaval ras, ceapa verde tocată, se aşază feliile de salam si se adaugă porumbul si fasolea boabe. Se dau tăvile la cuptor pentru 25 de minute, la o temperatură de 160 de grade aproximativ. Poftă bună!