Pizza de post cu blat din mălai. O să te cucerească instant

Dacă dorești o rețetă de pizza specială și de post, încearcă această variantă creativă cu blat din mălai. Este ușor de preparat și plină de arome delicioase, perfecte pentru toți membrii familiei!

Pizza de post. Foto: arhiva.
Pizza de post. Foto: arhiva.

Ingrediente pentru blat și topping:

Pentru blat:

100 g făină de mălai

800 ml apă

1 ½ linguriță sare

100 g cașcaval ras (opțional, pentru variantele care permit lactatele)

Pentru topping:

1 ardei roșu (julien)

1 ardei galben (julien)

1 dovlecel zucchini (rondele)

1 ceapă mică roșie (tocată mărunt)

3 roșii mari (opărite și tocate)

100 g ciuperci proaspete (feliate)

100 g măsline negre (fără sâmburi)

2 linguri frunze de busuioc proaspăt

2 linguri ulei de măsline

150 g brânză mozzarella vegetală (pentru rețeta de post)

Mod de preparare:

Prepararea blatului din mălai:

Într-un bol, amestecă făina de mălai cu apa și o linguriță de sare.

Pune compoziția în cuptorul cu microunde la temperatura maximă pentru 5 minute. Amestecă energic cu telul pentru a evita formarea cocoloașelor și mai gătește încă 3 minute.

Încorporează cașcavalul vegetal (sau clasic, în funcție de preferințe) în mămăliga fierbinte, apoi transferă compoziția într-o formă de tartă unsă cu ulei de măsline (diametrul de 26 cm). Nivelează uniform și lasă să se răcească timp de 15 minute.

Pregătirea topping-urilor:

Într-o tigaie antiaderentă, încălzește uleiul de măsline. Călește dovleceii până devin aurii, apoi scoate-i pe un șervețel absorbant. Continuă cu ardeii și, ulterior, cu ceapa și ciupercile, călindu-le până se rumenesc ușor.

Adaugă roșiile opărite și tocate mărunt în tigaie, împreună cu busuiocul proaspăt. Lasă-le să fiarbă aproximativ 5 minute, până când obții o pastă consistentă.

Întinde sosul de roșii cu busuioc peste blatul de mămăligă. Așază uniform dovleceii, ardeii, ceapa, ciupercile și măslinele negre.Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10 minute.

Scoate pizza, presară mozzarella vegetală (sau clasică) și mai coace încă 5 minute, până când brânza se topește frumos.

Pizza de post cu blat din mălai se servește caldă, alături de o salată proaspătă sau un pahar de limonadă. Este o rețetă ideală pentru cei care țin post sau doresc o alternativă fără carne și ouă, păstrând gustul savuros al pizzei tradiționale.

Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Radu Anton Roman şi bucătăria de altitudine mare jpeg
Arsenie Boca jpg
piure de cartofi freepik jpg
click ro tigaie tefal  jpg
featured image (1) jpg
horoscop jpg
placinta branza adobestock jpg
horoscop shutterstock 2414471661 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net