Cea mai delicioasă rețetă de pizza Margherita. Secretul pentru un blat subțire și crocant

Pizza se numără printre cele mai delicioase mâncăruri din lume. Nu contează ce fel de pizza ai decis să faci, căci oricum va trebui să începi cu aluatul. Deseori nu iese perfect sau nu știm cum să îl facem subțire și crocant, așa că există o rețetă inedită care a făcut furori pe internet. 

Cea mai delicioasă rețetă de pizza Margherita / Foto: pixabay
Cea mai delicioasă rețetă de pizza Margherita / Foto: pixabay

Ingrediente

Mai simplu decât să călătorești în Italia pentru a savura o pizza, este să aduci Italia la tine în bucătărie și...fără bilet de avion. Rețeta de pizza Margherita, devenită virală pe internet și preparată de Cosânzenele Gătesc are un blat subțire și crocant, aromat cu sos de roșii și mozzarella care se topește în gură.

Ei bine, și dacă vă întrebați care este secretul, totul ține de ingredientele de calitate și de pasiunea pe care o are fiecare în bucătărie. Să trecem la treabă, însă să nu uităm de lista cu ingrediente necesare pentru delicioasa pizza. Astfel, pentru aluat (4 pizza) ai nevoie de:

-500 g de făină

-o linguriță de sare

-7 g de drojdie uscată

-325 de ml de apă caldă

-un vârf de linguriță de zahăr

Pentru toppinguri, aveți nevoie de:

-sos de roșii cu usturoi, ulei de măsline, busuioc proaspăt, sare și pipere

-parmezan

-mozzarella

-busuioc proaspăt

Cum se prepară pizza Margherita cu blat subțire și crocant

Metoda de preparare este rapidă și simplă. Astfel, începem să pregătim aluatul activând drojdia cu apa călduță, zahărul și făina. Lăsăm deoparte pentru aproximativ 10 minute. Ulterior adăugăm făina într-un vas încăpător, sare și continuăm cu drojdia activată și apa călduță treptat.

Aluatul trebuie frământat timp de câteva minute, iar apoi acoperit cu un prosop și plasat într-un loc călduț până în momentul în care se dospește. După ce și-a dublat volumul, îl porționăm în 4 secțiuni egale și întindem fiecare bucată pe o foaie de copt.

Între timp ne ocupăm de toppinguri și avem nevoie de: parmezanul ras, mozzarella și busuioc proaspăt. După ce am preîncălzit cuptorul, băgăm pizza la cea mai mare temperatură, iar la final te vei putea bucura de cea mai delicioasă rețetă de Margherita. Un gust unic italienesc, o bunătate care te va cuceri din prima.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cuplu sex
culoare zodii jpg
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net