Toate gospodinele trebuie să știe asta! Secretele pentru cel mai bun aluat de pizza
Chiar dacă este ușor să cumperi blatul gata făcut de la magazin, află că este la fel de simplu să-l prepari chiar tu, la tine acasă. Trebuie doar să ții cont de câteva secrete și vei face cea mai buna pizza.
Ingrediente pentru aluatul de pizza:
- 300 g făină;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 1 lingură de zahăr;
- 1 plic de drojdie uscată;
- un praf de sare.
Făina trebuie să fie de bună calitate și se mai pot adăuga, după preferință, și alte ingrediente, precum zahăr, condimente sau altele. Mai mult, dacă nu îți place făina albă sau nu o poți agrea, o poți înlocui cu cea integrală și nu va afecta textura blatului.
Mod de preparare:
Pentru ca blatul să îți iasă mai bun decât la restaurante, trebuie să urmezi cu atenție pașii de mai jos.
Mai întâi trebuie să amesteci făina şi sarea cu uleiul şi zahărul. Acum, trebuie să diluezi drojdia uscată cu puțină apă caldă, în jur de 150 ml, apoi să torni conținutul peste făină.
Următorul lucru pe care trebuie să-l faci, și care multor gospodine li se pare mai dificil, este frământarea aluatului până când el devine omogen. După ce ai obținut blatul așa cum trebuie, pune-l într-un alt bol pe care trebuie să-l ungi cu puțin ulei. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l în frigider peste noapte. Cu cât stă mai mult la frigider, cu atât aluatul va fi mai crocant la exterior și pufos în interior. Este secretul cel mai important pentru a face aluatul de pizza.
Citește și - Rețetă rapidă și delicioasă: Pizza rulată
Scoate-l din frigider cu 30 de minute înainte de a pregăti pizza. Pregătește spațiul de lucru, pune puțină faină pe masă și ulei de măsline. Este un mod bun de a preveni lipirea aluatului și, în plus, va deveni mai auriu. Totuși, trebuie să fii atentă să nu pui prea multă făină, pentru că aluatul va deveni prea tare. Apoi, întinde blatul cu ajutorul unui sucitor, dar să nu-l lucrezi prea mult, pentru că riști să se întărească și să nu mai aibă textura pufoasă.
Trebuie să ai în vedere că aluatul at trebui să aibă în jur de 7 mm grosime, Dacă este prea subțire, blatul nu va mai putea susține ingredientele de deasupra.
Acum urmează să pui pe aluat ingredientele dorite și bagi pizza la cuptorul preîncâlzit la 200-220 de grade, timp de 20-30 de minute.
Depozitarea aluatului de pizza
Dacă ai făcut prea mult aluat și nu vrei să îl utilizezi pe tot deodată, îl mai poți lăsa în frigider. El poate rezista aproximativ 3-4 zile în frigider, acoperit în mod corespunzător.
Iar dacă obișnuiești să faci pizza des, cea mai bună variantă este să faci mai mult aluat și să îl congelezi. După ce l-ai frământat, pune puțin ulei peste el și îl poți pune într-un bol sau caserolă. Dar, el nu trebuie să fie congelat mai mult de trei luni.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!