Prăjitura Bordeaux - Daniela Gorgorin
Ingrediente: 7 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină, un praf de sare, 1 kg prune, 300 ml vin roşu, 100 g zahăr, scorţişoară, 400 g brânză dulce de vacă, 50 g zahăr pudră vanilinat, 500 ml frişcă vegetală Hulala.
Mod de preparare: Se pregăteşte blatul de pandişpan astfel: se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat albuşurile spumă cu cele 7 linguri cu zahăr şi praful de sare, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi apoi amestecând uşor se încorporează cele 7 linguri cu făină.
Compoziţia de pandişpan se toarnă într-o tavă de dimensiunile 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Tava se pune în cuptorul bine încins şi se coace timp de 25-30 minute. Se lasă prăjitura să se răcească în cuptor.
Prunele se spală, se taie în două şi se îndepărtează sâmburii. Se pune la fiert vinul roşu cu 100 g zahăr, se adaugă prunele şi o linguriţă de scorţişoară.
Se fierb fructele la foc mic, 5-7 minute considerate din momentul începerii procesului de fierbere, după care se scurg şi se lasă la răcit.
Se bate frişca cu ajutorul mixerului şi separat se amestecă brânza dulce cu zahărul pudră.
Blatul de pandişpan se scoate din tavă, se aşează pe un platou şi se însiropează cu siropul de vin roşu rămas de la fierberea prunelor.
Se acoperă blatul cu un strat de prune iar peste ele se aşează brânza dulce, într-un strat uniform. Peste brânză se pune apoi frişcă, se nivelează, se ornează cu ciocolată rasă şi se dă la rece.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!