Prăjitură cu brânză dulce de vaci şi mure – Felicia Vanea
Ingrediente
2 pachete foi de patiserie
2 găletuşe brânză dulce de vaci
7-8 ouă
200 g zahăr
3-4 linguri griş
3-4 linguri de zahăr pudră cu aromă de vanilie
3-4 pliculeţe zahăr vanilat
esenţă de vanilie
mure
creion pt decorat cu glazură roşie
Mod de preparare
O tavă de cuptor o tapetăm cu hârtie de copt sau folie alimentară, punem cele două foi de patiserie, le înţepam cu furculiţa. Brânză de vaci o amestecăm cu ouăle, zahărul, zahărul pudră, zahărul vanilat, esenţă, grişul. Compoziţia rezultată o repartizăm peste foile de patiserie. Nivelăm frumos, apoi adăugăm murele, spălate şi scurse bine. Dăm la cuptorul preîncălzit în prealabil, circa 40 minute, la foc mic-mediu. Scoatem tavă şi lăsăm la răcit. Când s-a răcit, porţionăm după plac şi facem mici punctuleţe cu creionul pentru decorat. Veţi vedea, când se va răci bine, crema de brânză va fi pufoasă şi bună, ca o frişcă.