Prăjitură cu foi cu nucă şi biscuiţi – Rada Adriana Mariana
Ingrediente:
Foi - 9linguri zahăr, 2 ouă întregi, 2 linguri miere de albine, 2 linguri ulei, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu dizolvat în puţină zeamă de lămâie, 9 linguri nucă măcinată, făină cât cuprinde (300-350g).
Cremă:
500 ml lapte, 2 linguri griş, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 rama ,100 ml frişcă, 1 pachet de biscuiţi, 100 ml cafea fiartă, 200 g zahăr.
Mod de preparare:
Pentru foi se amestecă toate ingredientele şi se fac 2 foi. Foile se întind cu mâna nu cu sucitoarea. Foile se coc pe dosul tăvii unse cu ulei.
Pentru cremă punem la fiert laptele, zahărul şi zahărul vanilat când fierbe adăugăm grişul se amestecă până se îngroaşă şi se lasă la răcit. Apoi se adaugă în rama frecată spumă în prealabil. Frişca se bate spumă.
Asamblare: 1 foaie cu nucă,1/2 cremă, biscuiţi muiaţi în cafea, 1/2 cremă, a 2-a foaie cu nucă, frişcă şi opţional bombonele de ciocolată.