Prăjitură cu mere - Dana Szocs

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu mere și bezea
Prăjitură cu mere și bezea

Ingrediente blat: 

4 gălbenuşuri,

10 linguri ulei,

10 linguri lapte,

10 linguri zahăr,

12 linguri făină,

1 plic de praf de copt cu şofran,

esenţă de vanilie.

Pentru umplutură: 

5 mere,

3 piersici,

o mână de stafide,

zahăr după gust,

scorţişoară.

Pentru bezea:

4 albuşuri, 8 linguri de zahăr.

Preparare

Gălbenuşurile le-am frecat bine cu zahărul până şi-au dublat volumul, apoi am adăugat (amestecând continuu) uleiul, laptele şi la urmă făina amestecată cu praful de copt. Aluatul l-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi l-am băgat la cuptor 10 minute. Merele şi piersicile le-am decojit şi le-am tăiat foarte fin (se pot da şi pe răzătoare dacă doriţi), stafidele le-am înmuiat puţin în apă cu ceva timp înainte, apoi toate fructele împreună cu zahărul le-am pus pe foc şi le-am lăsat până a scăzut sucul lăsat de ele. La sfârşit am adăugat scorţişoara şi am lăsat apoi umplutura să se răcească puţin. Aluatul nu l-am lăsat la cuptor decât 10 minute, l-am scos apoi şi am pus fructele peste el. Albuşurile le-am bătut spumă tare împreună cu zahărul şi am pus şi bezeaua peste fructe şi am băgat tava din nou la cuptor până când bezeaua s-a rumenit frumos.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop solstitiul de iarna jpg
new year 8465869 1280 jpg
masa Craciun jpg
home 1622401 1280 jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2025 12 Radu Anton Roman 1200x850 webp
horoscop bani jpg
man 9880887 1280 png
mihai voropchievici webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net