Prăjitură cu mere rase şi scorţişoară – Felicia Vanea
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 kg mere
5 ouă
20 linguri zahăr
20 linguri lapte
20 linguri ulei
30 linguri făină
4 pliculeţe zahăr vanilat cu scorţişoară (Dr Oetker)
1 pliculeţ praf copt
1 vârf cuţit sare
Mod de preparare
Merele le spălăm şi le dăm prin răzuitoarea mare. Ouăle le mixăm cu sarea, apoi cu zahărul până devin cremoase. Adăugăm laptele, mixăm, apoi uleiul şi iar mixăm. Punem, apoi, merele rase, scurse de zeam[, amestecate cu zahărul vanilat cu scorţişoară şi la final făina şi praful de copt. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă pentru copt, turnăm compoziţia şi dăm la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 40 minute. Când s-a răcit, porţionăm prăjitura, după cum dorim.