Prăjitură cu mere şi nucă de cocos – Ermina Mariana Vlăsceanu
Ultima actualizare:
Ingrediente cocă:
450 g unt, 1 plic praf de copt, 250 g zahăr, 700 g faină, 2 ouă, esenţă de vanilie, coajă de lămâie.
Se cerne făina cu praful de copt şi se frământa cu zahărul, untul, esenţa şi coaja de lămâie, apoi se adaugă ouăle. Se opreşte din coca pentru răzuit deasupra.
Ingrediente umplutură:
6 mere, 2 linguri de pesmet, 200 g zahăr, scorţişoară, nucă de cocos. Se răzuie merele şi se amestecă cu zahărul, scorţişoară şi pesmet. În tava tapetată cu hârtie de copt se pune coca şi se întinde cât tava. Se întind merele peste cocă, apoi se răzuie deasupra coca oprită. Pentru a putea răzui uşor se mai adaugă făină în cocă. Peste coca răzuită se pune nuca de cocos şi se coace prăjitura circa 40 minute. Se taie bucăţi când s-a răcit. Poftă bună!