Prăjitură cu nucă - Trif Salomeea Alexandra
Ingrediente blat:
8 albușuri16 linguri zahăr200g nucă măcinată4 linguri făină2 lingurițe praf de copt
Ingrediente cremă:
8 gălbenușuri200g zahăr250 unt300ml lapte2 linguri amidon
Ingrediente krantz:
3 linguri zahăr100g nucă măcinată
Ingrediente decor:
cacao
Preparare blat:
Împărțim cantitățile în 4 părți egale pentru că urmează să coacem separat cele 4 foi. Așadar, mixăm spumă tare 2 albușuri după care adăugăm 4 linguri de zahăr și continuăm mixarea până când spuma stă băț. Adăugăm 50g nucă, 1 lingură de făină, jumătate de linguriță praf de copt și amestecăm cu o spatulă, cu mișcări ample, de jos în sus. Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (sau ulei și făină) și dăm tava la cuptor până când aluatul capătă o nuanță arămie pe deaspura. Repetăm aceiași pași pentru următoarele 3 foi.
Preparare cremă:
Amestecăm gălbenușurile, zahărul, laptele și amidonul. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu, până când obținem o cremă groasă ca o budincă. Separat, mixăm untul moale. Adăugăm câte o lingură din crema de gălbenușuri răcită, mixând bine după fiecare adăugare.
Preparare krantz:
Punem cele 3 linguri de zahăr la caramelizat. Când zahărul capătă o nuanță arămie, adăugăm nuca. Punem amestecul pe o tavă unsă cu ulei și lăsăm sa se răcească. După ce s-a răcit, tocăm krantz-ul cu un tocător sau îl punem în blender să îl mărunțim. Asamblare: punem primul blat în tavă, întindem apoi un sfert din cremă, al doilea blat, etc. Deasupra punem krantz-ul și pudrăm cacao.