Prăjitură cu rubarbă – Bianca Raluca Panazan
Ingrediente
• 270 g făină
• 275 g zahăr pudră
• 200 g unt
• 300 g rubarbă
• 4 ouă
• 2 linguri zahăr tos
• 5 g praf de copt
• 1 esenţă vanilie
• un praf de sare
Mod de preparare
Rubarba se spală bine şi dacă este nevoie se decojeşte şi se taie felii. Zahărul se amestecă cu untul la temperatura camerei. Se mixează cu mixerul, se adaugă câte un ou şi se continuă să se mixeze. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, sarea şi esenţa de vanilie. Se mixează totul cât să se omogenizeze compoziţia. Într-o tavă punem hârtie de copt, turnăm compoziţia, deasupra punem rubarba tăiată şi presăram cele 2 linguri de zahăr. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru circa 50-60 minute, se testează cu scobitoarea. Se lasă în tavă până când se răceşte, după care se poate tăia.