Prăjitura «Emilia» - Cristina Cris
Blat 1: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, arome după gust.
Blat 2: 3 ouă, 3 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, o lingură de cacao.
Crema: 1 litru de lapte, 1 cană de griş, 8 linguri de zahăr, 1 pachet de margarină, arome.
Mod de preparare:
Blatul 1: cele 6 ouă se separă gălbenuşurile de albuşuri, se bat albuşurile cu un praf de sare, la final se adaugă zahărul şi se bat iar până se topeşte, apoi se adaugă gălbenuşurile şi făina puţin câte puţin până se omogenizează şi se adaugă aromele.
O tavă de aragaz se unge cu ulei, se tapetează cu făină apoi se adaugă compoziţia, se lasă la foc potrivit 20-25 de minute.
Blatul 2: se prepară la fel ca blatul 1 şi se coace la fel, dar separate.
Crema: se prepară grişul cu laptele şi zahărul. După ce s-a răcit puţin se pune câte puţin griş într-un vas şi se freacă cu margarina, care şi ea la rândul ei se pune câte puţin. Se freacă bine.
Blatul 1 se taie pe mijloc (ca pe blatul de tort), pe o parte se pune crema, apoi blatul 2, apoi iar cremă, apoi cealaltă parte din blatul 1.
La final se presează puţin cu palmele să se aşeze crema, se pudrează cu zahăr deasupra.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!