Prăjitură turnată cu mere – Iorgu Eugenia Alexandra
Ingrediente
18 linguri de zahăr,18 linguri de ulei,18 linguri de lapte,4 ouă,2-3 linguri de scorţişoară,un plic de praf de copt,1 kg şi jumătate de mere,24 de linguri de făină,un praf de sare.
Mod de preparare Mere
Punem merele la călit împreună cu 5-6 linguri de zahăr şi scorţişoară şi lăsăm să se caleaşcă până când merele se înmoaie,aproximativ 5 minute.
Mod de preparare Blat
Cele 4 ouă le mixăm bine cu un praf de sare, apoi adăugăm diferenţa de zahăr şi mixăm,adăugăm şi uleiul,amestecăm.Laptele îl vom adaugă puţin câte puţin amestecând continuu,iar după ce am pus tot laptele adăugăm şi făină,pe care o amestecaţi cu praful de copt,puţin câte puţin până o încorporaţi pe toată.
ASAMBLARE
Într-o tavă tapetata cu hârtie de copt pune-ţi jumătate din compoziţia de blat şi lăsaţi la cumptorul preîncălzit la 180 de grade aproximativ 10 minute.După ce scoateţi blatul, puneţi toată cantitatea de mere uniform, peste blat, apoi peste mere pune-ţi jumătatea rămasă de aluat şi lăsaţi la cuptor 35-40 de minute, până când blatul se rumeneşte puţin.