Răsfăț fără vină: sfaturile Mihaelei Bilic pentru gustările „vinovate” după care tânjim atunci când suntem la dietă
În plin proces de slăbit sau celor care au adoptat un stil de viață cât mai sănătos, nutriționistul Mihaela Bilic le oferă câteva informații despre „răsfățul” după care tânjesc. Când, cum și ce putem consuma atunci când avem pofte bogate în calorii, aflați în continuarea acestui articol.

Mihela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriținoști ai României, care oferă aproape zilnic informații legate de sănătate și nutriție. Recent, aceasta a explicat cum ne putem satisface anumite pofte culinare. Iată recomandările de care putem ține cont.
Mihaela Bilic: „Degustați produsele bucurându-vă de fiecare înghițitură”
Pe Instagramul său, vedeta explică faptul că gustarea de răsfăț trebuie aleasă în funcție de poftele noastre, iar plaiting-ul este important. Trebuie să acordăm atenție la micile detalii și să savurăm fiecare înghițitură de mâncare.
„Care sunt condițiile în care o gustare banală se poate transforma într-un «răsfăț»? Consumul trebuie să fie făcut conștient, cu toată atenția în farfurie — puneți preț pe detalii și folosiți orice amănunt care poate crea plăcere: boluri colorate, pahare elegante, o măsuță decorată, o atmosferă relaxată… Degustați produsele bucurându-vă de fiecare înghițitură.
Alegeți un moment al zilei în afara meselor principale; poate fi ceaiul de la ora 5 sau, și mai bine, «after Eight», adică seara, după ce treaba s-a terminat, sarcinile au fost îndeplinite și toți cei din casă s-au liniștit — să fie un moment de plăcere doar pentru voi”, începe mesajul transmis de Mihaela Bilic.
Sfaturile de care trebuie să ținem cont
Mai concret, produsele de „răsfăț” sunt cele interzise în dietă, dar care ne plac atât de mult. Mihaela Bilic atrage însă atenția asupra unui aspect important: răsfățul este o excepție, nu un obicei.
„Produsele de «răsfăț» fac obligatoriu parte din lista celor care v-au fost interzise în toate dietele și, foarte important, trebuie să fie pe gustul vostru, să vă placă — indiferent câtă grăsime sau zahăr conțin. Nu există moment de răsfăț cu iaurt degresat, biscuiți dietetici, morcovi sau castraveți.
Tot ce e bun și nedietetic este răsfăț! Este o excepție, nu un obicei. Și nu este interzis, dacă îl transformați într-un moment de plăcere savurat și asumat”, a conchis medicul nutriționist.

































