Reţeta câştigătoare: Brioşe pufoase cu zmeură - Camelia Rădoi
Câştigătoarea noastră se numeşte Camelia Rădoi. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente
120 g unt la temperatura camerei, 2 ouă, 140 g zahăr tos, 1 plic praf de copt, 300 g făină, 100 ml suc de portocale, 40 ml frişcă lichidă, 150 g zmeură, 200 g ciocolată albă, 125 ml frişcă, 100 g unt;
Preparare
Pentru cremă o să folosim ultimele 3 ingrediente. Topim la bain-marie ciocolata albă peste care turnăm frişcă, iar când acestea s-au topit şi omogenizat luăm de la bain-marin şi adăugăm untul. Amestecăm încet până se topeşte. O puneţi la frigider timp de două ore. Preîncălzim cuptorul la 175 grade C. Pregătim tava de copt cu hârtiuţele pentru brioşe. Pentru aluatul brioşelor o să amestecăm cu mixerul timp de 4-5 minute untul la temperatura camerei cu zahărul. Adăugăm ouăle pe rând mixând după fiecare, adăugăm sucul de portocale şi frişca. Mixăm la viteză mică. Folosind o lingură de lemn încorporăm făina puţin câte puţin împreună cu praful de copt. La sfârşit vom avea un aluat destul de dens. Punem o lingură de aluat la baza hârtiei, iar deasupra punem 5-6 fructe de zmeură. Peste zmeură vom pune o linguriţă de aluat chiar dacă fructele nu vor fi acoperite integral.Dăm la cuptor timp de 15-20 minute la 175 grade C. Brioşele trebuie să se răcească complet înainte să le ornăm cu crema. Între timp scoatem crema din frigider şi mixăm până se deschide la culoare, după care o mai lăsăm la frigider 10-15 minute. Folosind un poş formăm vârtejuri deasupra brioşelor. Puteţi pune deasupra cremei şi o zmeură. Poftă bună!