Reţeta câştigătoare de la cititori: Cheesecake cu zmeură
Câştigătoarea noastră se numeşte Elena Iatan. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente Cheesecake cu zmeură:
Pentru blat: 400 g biscuiți digestive, 150 g unt topit; Pentru cremă: 600 g cremă de brânză, 500 ml smântână pentru frișcă (frișcă lichidă), 150 g zahăr pudră, 100 ml apă rece, 100 ml lapte fierbinte, 20 g gelatină, 1 păstaie de vanilie (semințele); Pentru jeleu: 300 g căpșuni congelate/proaspete, 100 ml apă, 10 g gelatină, 3 linguri zahăr; Pentru decor: 300 g căpșuni proaspete.
Preparare Cheesecake cu zmeură:
Blatul se face din biscuiți digestivi și unt topit. După preferință, puteți alege și alte tipuri de biscuți, cu ciocolată, cu cocos, cu lapte. Crema se va face din crema de brânză, frișca lichidă și zahăr, cu un adaos de gelatină, care are rolul de a întări crema în frigider. Am pus de jur împrejurul cheesecake-ului căpșuni tăiate în jumătăți, iar deasupra am pus un jeleu tot din căpșuni. Bineînțeles, puteți schimba fructele. Arată spectaculos și poate oricând ține locului unui tort aniversar sau al unei desert cu care vreți să impresionați.