Reţeta câştigătoare de la cititori: Cheesecake la rece - Mirela Luca
Câştigătoarea noastră se numeşte Mirela Luca. Ea va primi un set cu ibric electric şi o râşniţă.
Ingrediente
150 g biscuiţi cu cremă, 50 g ciocolată amăruie, 3 linguri lapte, 400 g cremă de brânză, 60 g zahăr pudră vanilat, 1 lingură lichior de mentă, 2 linguri ciocolată amăruie rasă, 200 ml frişcă, 1 plic gelatin, gem de vişine, 2-3 linguri apă, 1 lingură amidon alimentar;
Preparare
Biscuiţii cu cremă se zdrobesc mărunt. Ciocolata se pune la topit împreună cu laptele (dacă mai trebuie se mai adaugă 1-2 lg lapte), se omogenizează şi se lasă puţin să se răcească. Se toarnă peste biscuiţi şi se amestecă bine. Se ia o formă de tort, se tapetează cu folie alimentară în interior, inclusiv pereţii şi se răstoarnă amestecul de biscuiţi. Cu ajutorul unei linguri se tasează bine biscuiţii şi se dă tava la rece, timp în care pregătim umplutura.
Crema de brânză se amestecă bine cu zahărul pudră vanilat, apoi se adaugă pe rând lichiorul de mentă şi ciocolata rasă. Între timp se pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor de pe plic. Frişca se bate bine. Gelatina se încălzeşte puţin pe foc până se dizolvă granulele şi se toarnă peste crema de brânză. Se omogenizează apoi se adaugă frişca bătută, amestecând uşor până se încorporează toată frişca.
Se scoate formă din frigider şi se toarnă umplutura, se nivelează şi se dă din nou la rece. Gemul de vişine se pune pe foc împreună cu 3 linguri de apă să dea 2-3 clocote. Amidonul se dizolvă în puţină apă şi se toarnă peste gem, amestecându-se până începe să se îngroaşe. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se toarnă peste umplutură, se nivelează şi se dă la rece din nou pentru a se închega. Se scoate pe un platou ajutându-ne de folia alimentară după care se poate servi. Poftă bună!