Reţeta câștigătoare de la cititori: Inimioare cu jeleu de morcov şi ricotta – Monica Negoiţă

Ultima actualizare:

    Inimioare cu jeleu de morcov şi ricotta
Inimioare cu jeleu de morcov şi ricotta

Câştigătoarea noastră este Monica Negoiţă. Ea va primi un set de vase iena. Ingrediente: 200 g ricotta, 450 g morcovi fini congelaţi sau la conservă, 100 g zahăr,1 plic de gelatină, 2 linguri de miere lichidă, 1 lingură migdale feliate, seminţe de rodie.

Preparare

Ricotta se amestecă cu frişca lichidă şi mierea. Se omogenizează bine. Morcovii se scurg, se clătesc şi se pasează cu blenderul. Se adaugă zahărul şi se mai fierbe 5 minute.

Gelatina se amestecă într-un ibric cu 100 ml apă, se lasă să se hidrateze 10 minute apoi se topește pe foc mic, dar fără să atingă temperatura de fierbere.

Din gelatină circa 2/3 se amestecă cu ricotta, frişca şi seminţele de rodie iar restul în jeleul de morcov. Se udă formele ceramice (sau de silicon) cu apă şi se toarnă 1/2 din compoziţia de brânză. Se dă la rece 10 minute să se întărească puţin, se adaugă fileul de morcov. Se dă iar la rece pentru 10 minute apoi se pune restul de cremă de brânză. Se dă la rece minim o oră, se răstoarnă și se decorează cu fulgi de migdale și semințe de rodie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net