Reţeta câștigătoare de la cititori: Inimioare cu jeleu de morcov şi ricotta – Monica Negoiţă
Câştigătoarea noastră este Monica Negoiţă. Ea va primi un set de vase iena. Ingrediente: 200 g ricotta, 450 g morcovi fini congelaţi sau la conservă, 100 g zahăr,1 plic de gelatină, 2 linguri de miere lichidă, 1 lingură migdale feliate, seminţe de rodie.
Preparare
Ricotta se amestecă cu frişca lichidă şi mierea. Se omogenizează bine. Morcovii se scurg, se clătesc şi se pasează cu blenderul. Se adaugă zahărul şi se mai fierbe 5 minute.
Gelatina se amestecă într-un ibric cu 100 ml apă, se lasă să se hidrateze 10 minute apoi se topește pe foc mic, dar fără să atingă temperatura de fierbere.
Din gelatină circa 2/3 se amestecă cu ricotta, frişca şi seminţele de rodie iar restul în jeleul de morcov. Se udă formele ceramice (sau de silicon) cu apă şi se toarnă 1/2 din compoziţia de brânză. Se dă la rece 10 minute să se întărească puţin, se adaugă fileul de morcov. Se dă iar la rece pentru 10 minute apoi se pune restul de cremă de brânză. Se dă la rece minim o oră, se răstoarnă și se decorează cu fulgi de migdale și semințe de rodie.