Reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitură cremoasă – Gabriela Antici

Ultima actualizare:

    Prăjitură cremoasă
Prăjitură cremoasă

Câştigătoarea noastră este Gabriela Antici. Ea va primi o oală de lapte.

Ingrediente:

Foi: 3 ouă, 1 praf de copt, 200 ml iaurt, 20 g unt, 100 g zahăr, 650 g făină.Crema: 1 l lapte, 200 g zahăr, 1/2 plic budincă de vanilie, 5 ouă, 2 linguri capuccino:Pentru ornat: alune, ciocolată.

Preparare

Mixăm ouăle cu zahărul până se topeşte zahărul. Adăugăm iaurtul împreună cu untul topit pe baie de aburi. Mixăm bine şi adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Dăm aluatul la frigider minim 30 minute. Împărţim aluatul în 4 şi le coacem pe dosul tăvi de aragaz . Punem 800 ml lapte la fiert. Restul de lapte îl dizolvăm în budinca de vanlie.

Separat mixăm ouăle împreună cu zahărul şi îl răsturnăm peste compoziţia de budincă. Mixăm bine toate împreună şi îl răsturnăm peste laptele fiert. Lăsăm pe foc până se formează o cremă pufoasă.Împărţim crema în două iar într-una adăugăm lingurile de capuccino.

Aşezăm pe o tavă o foaie, o însiropăm deasupra cu puţin compot de zarzăre şi adăugăm crema de vanilie. Şi iaraşi foaie -cremă capucino-foaie-cremă vanilie-foaie şi la final adăugăm crema de capuccino.

După ce am terminat ornăm cu puţină ciocolată răzuită peste toată suprafaţa şi deasupra câteva alune Dăm la frigider minim 2 ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net