Reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitură cu coacăze
Câştigătoarea noastră se numeşte Ermina Vlăsceanu. Ea ne-a pregătit prăjitură cu coacăze şi va primi un aparat de vidat.
Ingrediente Prăjitură cu coacăze:
27 biscuiți fragezi; Ingrediente cremă: un plic budincă cu aroma de frişcă, 450 ml lapte, 4 linguri de zahăr tos, 50 g unt, 500 g mascarpone, 70 g zahăr pudră vanilat; Ingrediente gem: 250 g coacăze roșii, 250 g zahăr tos.
Mod de preparare Prăjitură cu coacăze:
Se spală coacăzele și se amesteca cu zahărul. Se fierb la foc mic până când se îngroașă apoi se lasă să se răcească. Plicul de budincă se amestecă cu 150 ml lapte. Restul de lapte se pune la fiert cu 4 linguri de zahăr tos, iar când începe să clocotească se adaugă budinca, amestecând bine să nu se formeze cocoloașe, până când se îngroașă. Se ia de pe foc și se amesteca cu untul, apoi se lasă să se răcească. Mascarponele se amesteca cu zahărul pudră și cu budinca răcită. Asamblare: Se alternează un strat de biscuiți cu cremă și gem pus din loc în loc. Pe ultimul rând de biscuiți se pune gem şi se ornează cu coacăze proaspete.Poftă bună!