Reţeta câştigătoare: Prăjitură cu nucă - Gica Porceanu
Câştigătoarea noastră se numeşte Gica Porceanu. Ea va primi un ibric electric.
Blat: 4 albuşuri, 125 g zahăr, 100 g miez de nucă măcinat, o lingură făină, un praf de sare; Cremă: 4 gălbenuşuri, un ou, 125 g zahăr, 25 g cacao, 125 g unt 82% grăsime, 1/2 fiolă.esenţă vanilie, un praf de sare; Glazură: 100 g ciocolată cu lapte, 50 g unt, 3 linguri frişcă lichidă; Decor: miez de nucă prăjit;
Preparare blat:
Mixăm albuşurile spumă cu un praf de sare. Adăugăm zahărul în 3-4 reprize şi mixăm în continuare până albuşurile vor deveni ca o bezea tare şi lucioasă. Amestecăm nucile cu făina şi le încorporăm în bezea amestecând uşor cu o spatulă. Tapetăm o tavă mare cu hârtie de copt şi întindem bezeaua. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute, până bezeaua se va întări şi va începe să se rumenească uşor pe margini. Crema: Amestecăm cu un tel oul, gălbenuşurile, zahărul, praful de sare şi cacaoa cernută. Fierbem amestecul pe baie de aburi amestecând mereu, până compoziţia se îngroaşă şi devine ca o budincă. Dăm deoparte şi adăugăm untul moale şi esenţa. Glazura: Punem la topit ciocolata ruptă bucăţele împreună cu frişca şi untul pe baie de aburi. Amestecăm până la omogenizare. Asamblare: Tăiem blatul (răcit) în trei bucăţi egale, pe verticală. Pe un platou aşezăm prima bucată de blat şi întindem jumătate din cantitatea de cremă (călduţă). Aşezăm al doilea blat şi întindem restul de cremă. Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolată. Decorăm cu nuci prăjite şi tocate grosier. Dăm prăjitura la frigider şi o tăiem a doua zi. Poftă bună!