Rețetă de castraveți bulgărești în oțet. Țin și 2-3 ani în borcan

Dacă vrei să prepari castraveți murați crocanți, dulci-acrișori și care să reziste chiar și 2-3 ani în borcan, această rețetă de castraveți bulgărești în oțet este exact ce ai nevoie. Este simplă, rapidă și garantat vei obține un rezultat delicios, gata de consum în doar 2-3 zile.

Rețetă de castraveți bulgărești în oțet. Țin și 2-3 ani în borcan.
Rețetă de castraveți bulgărești în oțet. Țin și 2-3 ani în borcan.

Această metodă este preferată de multe gospodine datorită simplității și a faptului că aromele se păstrează perfect pe termen lung.

Ingrediente pentru castraveți bulgărești în oțet

Pentru aproximativ 23 de borcane de 800 ml, ai nevoie de:

  • 12 kg castraveți
  • 23 lingurițe cu vârf de sare pentru murături
  • 46 lingurițe de zahăr
  • Aproximativ 1,4 litri de oțet de 9°
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi (opțional)
  • Boabe de muștar
  • Boabe de piper

Mod de preparare pas cu pas

Iată cum să faci castraveți bulgărești crocanți, care să rezite în borcan și 2-3 ani:

  • Spală borcanele și capacele cu apă și detergent, apoi lasă-le la scurs.
  • Spală castraveții cu apă rece și lasă-i și pe ei să se scurgă.
  • Curăță ceapa și morcovii. Ceapa se taie solzișori, iar morcovii în rondele.
  • Așază castraveții în borcane, intercalând ceapa și rondelele de morcov.
  • În fiecare borcan adaugă: 1 linguriță de sare 2 lingurițe de zahăr 60 ml oțet (aproximativ 4-5 linguri) 1 linguriță de boabe de muștar 7-8 boabe de piper
  • Completază cu apă rece și închide borcanele cu capace.
  • Așază borcanele într-un vas mare și pune pe fund 3-4 straturi de hârtie sau un prosop de bucătărie.
  • Apa trebuie să ajungă aproape de capacele borcanelor.
  • Fierbe borcanele 15-20 de minute din momentul în care apa începe să clocotească sau până când castraveții își schimbă ușor culoarea.
  • Acoperă borcanele cu un prosop gros și lasă-le să se răcească în apa în care au fiert.
  • După ce s-au răcit complet, depozitează-le în beci sau cămară.
  • Castraveții bulgărești vor fi gata de consum în doar 2-3 zile și vor rămâne crocanți și gustoși până la 2-3 ani.

Sfaturi pentru castraveți murați perfect

  1. Folosește castraveți proaspeți și fermi pentru a obține textura crocantă.
  2. Nu sări peste pasul cu fierberea la bain-marie, deoarece ajută la conservarea pe termen lung.
  3. Poți adăuga condimente suplimentare după gust: foi de dafin, ardei iute sau căței de usturoi.
  4. Asigură-te că borcanele sunt complet sigilate înainte de depozitare.

Această rețetă de castraveți în oțet (bulgărești) este cea mai simplă și eficientă metodă de a te bucura de murături delicioase pe tot parcursul anului. În doar câteva zile vei avea castraveți crocanți, dulci-acrișori și gata de servit alături de felurile tale preferate.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
BeFunky collage   2025 12 14T201653 072 jpg
horoscop shutterstock jpg
zodii, foto shutterstock jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
cozonac scarlatescu shutterstock 1937659066 jpg
horoscop 13 19 iunie webp
Horoscop, foto shutterstock jpg
fructe pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net