Rețeta delicioasă de post perfectă pentru zilele cu dezlegare la pește. E simplă, gustoasă și te vei îndrăgosti de la prima înghițitură
Deja am ajuns și la Buna Vestire, prima zi cu dezlegare la pește în Postul Paștelui. Iar pentru credincioșii din țara noastră, aceasta este ocazia perfectă pentru a încerca rețete inedite de pește, la care vor putea reveni oricând!

Credincioșii din țara noastră sărbătoresc Buna Vestire în acest an pe data de 25 martie. Iar, cu această ocazie, vor avea parte și de o dezlegare la pește, prima de acest fel din timpul postului. Din fericire, putem încerca să pregătim un pește cu glazură de muștar, perfect pentru această ocazie!
Este o rețetă simplă, gustoasă, de care ne vom îndrăgosti de la prima înghițitură!
De ce ingrediente avem nevoie
Partea cea mai bună este faptul că această rețetă delicioasă nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple și va putea fi pregătită ușor chiar și de cei dintre noi fără prea mare experiență în bucătărie. Practic, avem nevoie de file de biban, sau de șalău, cât și de o lămâie. Mai departe, pe lista ingredientelor se află două lingurițe de miere, urmate de șase lingurițe de muștar. Ideal ar fi ca și acesta să fie un sortiment care să conțină miere.
Pe lângă acestea, ne mai trebuie și o jumătate de legătură de mărar, cam două lingurițe de ierburi uscate, cât și, evident, sare și piper. Odată ce avem toate aceste ingrediente lângă noi, vom putea începe să gătim!
Cum pregătim o mâncare perfectă de post
Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să înlăturăm solzii peștelui cu cât mai mare atenție. Apoi, vom presăra puțină sare și piper pe ambele fileuri de biban (sau șalău) și vom tăia cât mai mărunt mărarul.
Într-un bol vom stoarce cât mai bine lămâia și vom amesteca sucul cu mărar, pătrunjel, miere, muștar, cât și cu orice amestec de ierburi pe care îl vom folosi. Apoi, vom pune fileurile de pește pe o hârtie de copt și le vom unge bine cu acest sos de muștar. Ele trebuie gătite la slow cooker vreme de o oră și 30 de minute, la tipul de gătire „high”.
După ce le scoatem, va trebui să prăjim peștele pe aragaz, vreme de un minut! El trebuie pus pe cartea pe care a fost uns cu muștarul, pentru ca acesta să devină crocant! La final, vom avea o mâncare delicioasă, perfectă pentru zilele cu dezlegare la pește!