Rețeta inedită de ardei umpluți a lui Sorin Bontea. Ce ingredient secret folosește celebrul chef pentru un preparat unic. VIDEO
Ardeii umpluți se numără printre cele mai iubite feluri de mâncare. Sorin Bontea, celebrul jurat de la „Masterchef” a dezvăluit trucul secret pe care îl folosește, astfel încât preparatul să aibă un gust unic și delicios.

Rețeta secretă de ardei umpluți a lui Sorin Bontea
Sorin Bontea a dezvăluit ingredientul secret pe care îl folosește atunci când prepară ardei umpluți. Cheful îi inspiră de fiecare dată pe români cu rețetele sale inedite, pe care le publică pe contul său oficial de Youtube.
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara ardei umpluți după rețeta lui Sorin Bontea:
-ardei grași
-40 de g orez/ 100 g de carne
-ceapă
-carne tocată de porc
-cimbru (ingredientul secret), sare, piper
-ulei
Cum se prepară
Sorin Bontea a publicat un filmuleț pe Youtube, prin intermediul căruia a explicat pas cu pas rețeta de ardei umpluți.
„Eu cantitățile le pun din ochi, nici la sarmale nu cântăresc nimic, la ardeiul umplut pun mai mult orez. Pun uleiul de floarea soarelui la încins, adaug ceapa și o călesc până devine aurie.
Când avem ceapa gata, punem puțină paste de tomate, o lingură, nu foarte mult. Pun și orezul, îl călesc și pe el un minut și opresc focul. Acum las compoziția la răcit”, a explicat celebrul chef.
Cimbrul, ingredientul secret
„Între timp, pun în carne sare, piper, cimbru și compoziția de orez rece. Amestecăm și asta e. O să umplu ardeii, dar până atunci, voi face și sosul. Pun două linguri de pastă de tomate, apă, puțin cimbru, piper și sare.
Amestec și las să fiarbă. Pun între timp puțin ulei la încins într-o tigaie și umplu ardeii, după care îi pun să se prăjească în tigaie pe toți, pentru a le da culoare. Pregătim și crăticioara și îi punem aici, după.
După ce sosul dă în fiert, îl punem peste ei, până la buza ardeiului. Îi bagi la cuptor până sunt gata, nu există un timp exact, e în funcție de ardei și de cuptor.
Îi țin la 170 de grade. Ardeii au ieșit foarte buni și cu siguranță n-o să mâncați doar unul, ci doi, trei. Poftă bună!”, a mai dezvăluit Sorin Bontea.