Rețeta perfectă de clătite a lui chef Florin Dumitrescu. Doar bucătarii francezi le prepară așa. Ce nu recomandă să punem în aluat?

Clătitele sunt un desert simplu, dar sofisticat, care aduce bucurie în orice casă. Deși par ușor de făcut, clătitele perfecte necesită atenție la detalii și tehnică, iar celebrul chef ne oferă o rețetă inspirată din școlile franceze de bucătărie. Cu ingrediente simple – făină, ou și lapte – și câteva reguli esențiale, cum ar fi evitarea zahărului în aluat, Florin Dumitrescu ne arată cum să obținem clătite fragede și delicioase.

Rețeta perfectă de clătite a lui chef Florin Dumitrescu. Rețeta secretă
Rețeta perfectă de clătite a lui chef Florin Dumitrescu. Rețeta secretă

Rețeta perfectă de clătite a lui chef Florin Dumitrescu. Doar francezii gătesc așa

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit care este secretul pentru a face cele mai bune clătite. Acesta a prezentat pas cu pas ce trebuie să facem pentru a obține cel mai special desert datorită căruia cei apropiați vor rămâne impresionați.

„Rețeta perfectă de clătite pentru mine conține 200 de grame de făină, un ou și undeva în jur de 400-450 ml de lapte. Trebuie bătut bine, să nu fie nici prea groasă, nici prea subțire. Nu vă recomand să puneți zahăr în aluat pentru că se va carameliza în tigaie din cauza temperaturii și nu veți putea întoarce foaia de clătită. Aveți încredere în mine, e mai bine fără zahăr.

Cel mai important test-testul polonicului. Trebuie să curgă, să nu fie foarte gros, să nu fie foarte subțire. Trebuie acum să mai pun puțin lapte că să fie o idee mai fluid. Clătita dacă pare că este ceva simplu, să știți că nu este! Nu degeaba în Franța sunt și școli de clătite la nivel de academie! Atât de artă este clătita! Aluatul este gata!

Tigaia trebuie să fie încinsă, doar nu foarte încinsă pentru a nu se arde untul. Cu untul rece murdăriți puțin tigaia, după care turnăm aluatul în toată tigaia. Niciodată n-am înțeles de ce, dar prima foaie de clătită nu îmi iese niciodată.

Puneți muntele de clătitele la frigider imediat pentru a se răci și pentru ca umplutura să nu se lase ulterior.”, a spus Florin Dumitrescu.

Celebrul chef a decis să umple clătitele cu frișcă și magiun de prune, așezând foile una peste alta, exact ca un tort.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
taietei cu tofu si legume jpg
Ardei umpluti de post jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
fructe care te scapa de riduri jpg
perioada grea pentru zodii jpg
Idei creative de utilizare a robotului de bucătărie în pregătirea deserturilor jpg
Secretele unui chef jpg
Cum să alegi o mașină de spălat eficientă pentru spații mici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net