Rețeta tradițională de care nu ne vom mai sătura! Cum pregătim rapid ciorba de păstăi cu smântână și afumătură
Este o rețetă delicioasă, ușor de făcut și de care nu ne vom mai sătura! Cu numai câteva ingrediente simple vom putea pregăti ciorba de păstăi cu smântână și afumătură!

Dacă suntem în căutarea unei rețete tradiționale delicioase, avem noroc! Ciorba de păstăi cu smântână și afumătură este alegerea perfectă, de care nu ne vom mai sătura!
Iar partea cea mai bună atunci când vine vorba despre această rețetă este faptul că este foarte ușor de pregătit! Chiar și cei dintre noi fără prea mare experiență în bucătărie o vom putea face ușor!
De ce ingrediente vom avea nevoie
Pentru a pregăti această ciorbă delicioasă nu vom avea nevoie decât de câteva ingrediente simple! În primul rând, este vorba despre 500 de grame de fasole păstăi proaspătă. Însă, dacă ne este mai ușor, putem folosi și fasole păstăi congelată, sau la borcan. De asemenea, mai avem nevoie și de o ceapa mare, cât și de un morcov.
Mai departe, avem nevoie de un ardei gras, cât și de 200 - 300 grame de afumatura, iar apoi de 200 - 300 grame de smântână, cât și de o lingură de ulei. În continuare, avem nevoie de oțet, însă putem folosi și borș. La final, mai avem nevoie de puțin mărar și de leuștean.
Cum vom pregăti această ciorbă delicioasă
Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să tăiem afumătura în bucăți cât mai mici, iar apoi o vom căli în tigaie cu puțin ulei. După aproximativ un minut, după ce s-a călit, putem adăuga în tigaie și bucățile mici de morcov. Acesta trebuie să se călească cam trei minute.
Mai departe, alături de afumătură și morcovi, vom pune și păstăile. Apoi, trebuie să adăugăm și restul legumelor, cât și smântâna grasă.
Acum, potrivit pofta-buna.com, punem cam trei litri de apă într-o oală și vom răsturna în ea tot amestecul. Ea trebuie să mai fiarbă cam 15 – 20 de minute, cu capacul pus. Acum, adăugăm sarea, borșul, iar la final putem pune și verdeață peste ciorbă!